5 põhjust miks süüa vetikaid

Kui keegi pole varem vetikaid oma toidus kasutanud, siis siit leiad 5 väga head põhjust, miks sa peaksid seda tegema hakkama.

  1. Maitse. Vetikatel on imeline umami maitse, mis on toitudele justkui salajane koostisosa! Kui te olete varem kartnud vetikaid kasutada, siis tegelikult on see põnev sukeldumine uutesse maitseelamustesse! Vetikad on ka looduslikud maitsetugevdajad, niiet selle lisamine toob toiduainete maitse tugevamini esile. Numami vetikad on küll soolased, ent tootja sõnul võib neid kasutada ka näiteks smuutides! Mina raputan vetikaid tihti oma toitu peale või segan sisse.
  2. Kasulik sinu organismile. Vetikates sisalduvad vitamiinid ja mineraalained on meie organismile vajalikud ja varustavad meid vajalike mikrotoitainetega.
  3. Jood. Vetikad on eriti tuntud oma kõrge joodi sisalduse poolest. Joodipuudus kehas võib põhjustada kilpnäärme alatalitlust. Kuid kuna liiga palju midagi pole ka hea, siis ära tarbi vetikaid suurtes kogustes. Mina ei kasuta kindlasti rohkem kui 1 teelusikatäis;)
  4. Antioksüdandid. Vetikad sisaldavad antioksüdante, mis kaitsevad meie organismi kahjustavate vabade radikaalide eest ja seeläbi tõstavad meie immuunsust.
  5. Kiudained on väga kasulikud meie soolestiku tervisele. Ja kuna teadlased nimetavad meie soolestikku meie teiseks ajuks, siis tegelikult on väga tähtis jälgida mida süüa. Kiudained mõjuvad seedimist soodustaval ja kui meie soolestik on õnnelik, siis on ka meie immuunsus tugevam

Pildid:

Vasakpoolsel pildid tofu ja pak choi, millele on vetikaid peale raputatud.

Parempoolsel pildil vegan kimchi Dulse vetikaga.

Retseptid, e-pood ja muud huvitavat Numami vetikate kohta nende kodulehelt www.numami.ee

2019-03-21T12:36:30+03:00