KUIDAS ARMASTADA OMA KEHA

Ma pidin elama 33 aastaseks, et aru saada, et mu keha on ilus ja ma olen täiesti piisav sellisena nagu ma olen. Ja selleks ma ei pidanud:

– kaalust alla võtma

– ennast drastiliselt välispidiselt muutma

– kirurgiliselt end täiendama/kohendama

Ma pidin vaid tegema ühte lihtsat asja ja see ei ole mingi odav, kahtlase väärtusega imepill, mida internetist osa saab..

Kõik algas sellest, et ma lihtsalt tundsin, et ei jaksa enam kaloreid lugeda ja tundsin hirmu selle ees, et kas terve mu elu ongi nüüd selline, et ma ei julge midagi süüa ja kui söön siis piitsutan end selle eest ja tunnen halvasti. Ja kuigi sotsiaalses mõttes on mul ju kõik hästi! Ühiskonna silmis pole mul küll täiuslik keha, aga ma olen ka olnud alati normaalkaalus ja seega saan, eru, et mul on mõnes mõttes lihtsam. Sest meedia ja ühiskond ju soosivad ainult teatud tüüpi keha. See, aga ei tähenda üldse seda, et mul või teistel minusugustel naistel ja tüdrukutel poleks kehakaaluga probleeme. Ma olen olnud toitumishäirete küüsis juba aastaid. Kahjuks on nii, et toitumishäired ei küsi sinu kehakuju või kaalunumbrit ja seega on see täiesti universaalne. Ning kuna meedia propageerib vaid ühte tüüpi naisekeha, siis on väga lihtne langeda lõksu, kus me tunneme,et me ei ole piisavad ja me peame ennast muutma, et olla ilusad. Ühiskonna silmis on ilu muidugi defineeritud vaid sellega, mis on moes.

Missugune naine on praegu moes?

Praegu on kõige kuumem kindlasti Kim Kardashiani kehakuju – lame kõht, suur tagumik, lopsakad huuled. Niiet, iga kümnend või ajastu kummardab teatud kehakuju ja naisideaali. Oh behold, kui sa peaksid end selle jaoks muutma ja siis järsku mood muutub?

Seega on tähtis aru saada, et see missugust keha me üldjuhul ihaldame, on meedia poolt kunstlikult tekitatud. Ja ole koos minuga rebel ehk mässumeelne ja ära muuda ennast selle jaoks mida meedia või keegi teine tahab, eks:).

Mis muutis minu jaoks totaalselt suhtumist oma kehasse, oli mõtteviisi muutmine. Ja see on nii lihtne! Kuna ma olen endale aastaid sisestanud, et ma olen paks ja täiesti väärtusetu, siis läks sellega natuke aega ja tundus alguses imelik, aga see on täiesti seda väärt! Alusta sellest, et pööra ümber need laused ja sõnad, mis sa oled endale alati öelnud. Näiteks laused, mis mina endale ütlesin:

– ma olen paks

– mu reied on jämedad

– mu rinnad on liiga väikesed

– mu juuksed on liiga õhukesed

Need saab ümber muuta selliseks:

– mu keha on ilus ja ma armastan oma keha

– mu reied on täiuslikud ja nad aitavad mul tantsida

– mu rinnad on täpselt õige suurusega

– mu juuksed on nii pehmed

Muidugi võid sa kasutada neid või siis kirjutada täiesti oma laused.

Nüüd tuleb see imelik osa, kus sa reaalselt pead neid asju hakkama endale ütlema hommikul, lõunal, õhtul, dušši all, hambaid pestes, autoga sõites jne. Sellepärast su aju usub seda mis sa talle ütled!

Võimalikud probleemid, millega sa võid ennast hakata välja vabandama on järgmised. Sellepärast, et meile kõigile ju meeldib kinni olla vanades mõttemustrites ja kuigi need teevad meile haiget, siis muutused on ju veel hirmuäratavamad, eks;)? Aga usalda mind selles, sest see on suur samm edasi sinu keha armastama õppimise teekonnas.

Probleem 1: Hallooooooooooo RebelMom, ma kaalun (lisa siia ükskõik mis nr), ma ju olengi ülekaaluline, kuidas ma saaksin, endale öelda, et mu keha on ilus?

Lahendus 1: Ükskõik mis kaalunumber sul parasjagu on, on tähtis hakata esmalt oma keha armastama ja austama. Kõik muu tuleb peale seda;). Loe ülevalt uuesti – vahet pole palju sa kaalud, see ei muuda sinu suhtumist oma kehasse.

Probleem 2: Ma ei suuda neid asju endale öelda ja üldsegi ma ei usu, et see toimib.

Lahendus 2: Jaa see on kindlasti alguses täiesti imelik, ennast kiita ja endale hästi öelda (millegipärast teistele me ütleme, aga mitte endale…). Aga mis sul kaotada on;)? Sa isegi ei kaota aega, kui sa teed seda näiteks dušši all või hambaid pestes.

Lahendus: Armasta ennast, sa oled imeline.

2018-11-25T23:25:26+03:00